Establis verzelfstandigt afdeling Establis Industrie onder de naam Skald Engineering

Beste

Bij Establis Group vormen kennis en know-how de basis van onze dienstverlening, en dat willen we ook zo houden. De markt van industriële bouwprojecten (denk aan productie- en gekoelde gebouwen, of hoogstapelmagazijnen, …) is complexer geworden met meer nood aan engineering-oplossingen, wat voor een ingenieursbureau enorm veel opportuniteiten biedt. Om aan de huidige (en toekomstige) vraag te voldoen, kiest Establis Group voor focus.

De afdeling die binnen Establis gespecialiseerd is in industriële projecten zal verzelfstandigen tot een aparte entiteit binnen de Establis Group – onder de naam Skald Engineering. Establis, van zijn kant, zal zich blijven toeleggen op residentiële en semi-industriële projecten (denk aan kantoren, utiliteitsgebouwen zoals scholen en woonzorgencentra, appartementsgebouwen, …).

Dit stelt ons in staat om onze expertise en kennis te blijven benutten en verder uit te bouwen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Bart Maerten, specialist in industriële projecten bij Establis, wordt bestuurder en Business Unit Manager van Skald Engineering. Naast CEO en aandeelhouder van Establis, word ik, Frederik Moortgat, CEO en meerderheidsaandeelhouder van Skald Engineering. Tot slot plant investeerder Peter Temmerman een minderheidsparticipatie op te nemen in Skald Engineering, maar hij zal niet betrokken zijn bij de dagelijkse leiding.

Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat zowel Establis als Skald Engineering onafhankelijk, zelfstandig, en onder de beste omstandigheden verder kunnen groeien.

Wat betekent dit voor u?

In essentie verandert er niets. De aanspreekpunten die u kent en vertrouwt, blijven dezelfde.

Voor industriële projecten zullen die contactpersonen vanaf nu enkel onder een ander e-mailadres bereikbaar zijn en opereren onder de naam Skald Engineering. De industriële contracten worden automatisch overgezet naar Skald Engineering en ook de facturatie zal vanaf nu via Skald Engineering verlopen.

We kijken ernaar uit om in de toekomst verder samen te werken aan uw bouwprojecten, waarvoor u kan rekenen op onze expertise op vlak van creatieve berekeningen en optimale oplossingen voor uw bouwkundige structuren. Wij staan klaar om uw unieke bouwproject van a tot z te begeleiden.

Als u vragen heeft of meer informatie wenst over de verzelfstandiging van Skald Engineering, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Indien gewenst, komen Bart en ik met plezier bij u langs om meer toelichting te geven.

 

Met vriendelijke groeten,

Frederik Moortgat
CEO Establis Group
Meerderheidsaandeelhouder Skald Engineering